Menlessen & Betuigen

                Tuigen & Toebehoren


Privélessen

Of u op zondag lekker wilt rijden in het bos of gedreven deelneemt aan menwedstrijden bij ons bent u aan het juiste adres.
Alle facetten komen bij ons aan bod, tijdens de menles wordt de les afgestemd naar ieders niveau en behoefte.

Ook bestaat de mogelijkheid voor het volgen van groepslessen. Vraag naar de mogelijkheden.

Betuigen

Wanneer we uw paard betuigen maakt uw paard kennis met:

  • het verkeer
  • andere paarden in hun omgeving
  • het normaal reageren op de hulpen
  • de sociale opvoeding
Onze werkwijze is als volgt we laten het paard eerst 2 dagen wennen, zodat het paard zich op zijn gemak voelt, daarna longeren we met de dubbel longe. Zodra dit goed gaat bevestigen we de strengen aan het borsttuig en oefenen we druk uit op de borst. Is het paard gewend aan de strengen dan gaat hij altijd voor de eerste keer in het tweespan met een ervaren paard. Na dit een aantal keren te hebben gedaan gaat onervaren paard in het enkelspan.

Wedstrijdsport

U treft ons op nationale en internationale menwedstrijden.

Sam neemt deel met een enkelspan en een 2-span pony's aan nationale - en internationale menwedstrijden en doet dit met verve. Zo heeft ze ondermeer op 11 jarige leeftijd dispensatie gekregen om zich te mengen tussen de volwassen wedstrijdrijders, verder maakt ze deel uit van het perspectieven team. Het jonge talenten team van de KNHS. In 2019 wist ze 4 van de 5 wedstrijden te winnen en 1x 2e. Verder werd ze reserve kampioen in de klasse M enkelspan pony. In 2020 maakte ze op 14 arige leeftijd  haar internationale debuut in Exloo.

Erik treft u aan op de internationale concoursen met een 2-span paard. Momenteel maakt hij deel uit van het nationale B-kader en hij maakte deel uit van het bronzen landenteam tijdens de landenwedstrijd in het Duitse Riesenbeck en was een afgevaardigde naar de WERELDKAMPIOENSCHAPPEN in het Hongaarse Fabiansebestyn.